Zelleres-avokádós-diós saláta recept

Zelleres-avokádós-diós saláta recept

Hozzávalók 4 személyre:
3 szelel baconszalonna (elhagyható),
8 zsenge vagy zöld zellerszár, nagyon vékonyra vágva,
3 mogyoróhagyma, finomra vágva,
50 g szeletelt dió,
1 érett avokádó,
citromlé.

Az öntethez:
120 ml tejföl,
1 ek. extra szűz olívaolaj,
egy csipet Cayenne-bors.

Elkészítés:

A szalonnát süssük ki, vágjuk kicsi darabokra, és tegyük egy salátástálba a zellerrel, a hagymával és a dióval együtt. Az avokádót vágjuk félbe, majd vékony szeletekre. Szedjük le a héját, citromlével locsoljuk meg, és tegyük a zelleres keverékbe. A tejfölt kicsit verjük fel az olajjal és a borssal együtt. Belekeverhetjük a salátába, de külön is tálalhatjuk.

Tipp:
Ha avokádót használunk fel egy salátához, ne sajnáljuk különben megbarnul.

The Mountain - 3D pólók