Sonka és bulgur búzasaláta recept

Sonka és bulgur búzasaláta recept

Hozzávalók 8 személyre:
225 g bulgur (aszalt búzatöret),
3 ek. olívaolaj,
2 ek. citromlé,
1 db piros húsos paprika,
225 gfőtt sonka, felkockázva,
2 ek. friss menta, felaprítva,
2 ek. ribizli,
só, frissen őrölt fekete bors,
friss mentalevél és citromszelet a díszítéshez.

Elkészítés:

A bulgurt tegyük egy tálba, annyi forró vízzel öntsük le, amennyi ellepi, és hagyjuk állni, amíg magába szívja a vizet. A szemeknek meg kell duzzadniuk. Olajat, citromlevet, és ízlés szerint fűszereket tegyünk hozzá, majd két villával forgassuk át. A paprikát szeleteljük fel, szedjük ki a magjait. Öblítsük le, és éles késsel vágjuk csillag alakúra. A paprikát, a sonkát, a mentát és a ribizlit tegyük a bulgurhoz. Alaposan keverjük össze, tegyük másik tálba, és már tálalhatjuk is. Friss mentalevél vagy citromszeletek illenek a díszítéshez.

Tipp:
Felhasználhatunk 225 g kusz-kuszt is, ugyanúgy kell elkészíteni, mint a bulgurt.

The Mountain - 3D pólók