Paradicsomos-bazsalikomos torta recept

Paradicsomos-bazsalikomos torta recept

Hozzávalók 4 személyre:
150 g mozzarella, felszeletelve,
4 nagy paradicsom, vastag szeletekre vágva,
kb. 10 bazsalikomlevél,
2 ek. olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma, vékonyra vágva,
só, frissen őrölt fekete bors.

A tésztához:
115 g finomliszt,
egy csipet só,
50 g vaj vagy margarin,
1 tojássárgája.

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a lisztet a sóval, és morzsoljuk bele a vajat és a tojássárgáját. Elegendő hideg vízzel dolgozzuk sima tésztává, lisztezett felületen gyúrjuk át. Tegyük egy műanyag zacskóba és hűtsük be egy órára. A sütőt melegítsük elő 190 fokra (5-ös fokozat a gázsütőben). A tésztát vegyük elő, 10 percig hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékleten, majd nyújtsuk ki a sütőforma méretére. Nyomkodjuk a formába, villával szurkáljuk meg, és süssük kb. 10 percig. Legyen kemény, de ne barna. Hagyjuk kihűlni, a sütőt vegyük lejjebb, 180 fokra (4-es fokozat). A mozzarellát rakjuk a tésztára, rá a paradicsomszeleleket, kicsit egymásra csúsztatva. A bazsalikomleveleket áztassuk olívaolajba, és tegyük a tetejére. Szórjuk meg fokhagymával, locsoljuk meg a maradék olívaolajjal, kicsit sózzuk és borsozzuk. 40-45 percig süssük, a paradicsomoknak meg kell puhulniuk. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Tipp:
Ha sütés előtt megszurkáljuk a tésztát, nem fog felpúposodni, és könnyebb megtölteni is. Ha a sajt sok levet engedne, öntsük le róla, különben a tészta átázik.

The Mountain - 3D pólók