Szűzpecsenye szalonnába tekerve recept

Szűzpecsenye szalonnába tekerve recept

Hozzávalók 8 személyre:
3 db nagyobb sertés szűzpecsenye, összesen kb. 1,2 kg,
225 g bőr nélküli sovány baconszalonna,
25 g v. 2 ek. vaj,
150 ml vörösbor.

A szilvás töltelékhez:
25 g v. 2 ek. vaj,
1 hagyma finomra vágva,
115 g gomba vékonyra szeletelve,
4 szilva kimagozva és feldarabolva,
2tk. szántott fűszernövény,
115 g friss, fehér kenyérből készült morzsa,
1 tojás,
só,
frissen őrölt fekete bors.

A mártáshoz:
16 szem szilva,
150 ml vörösbor,
16 szem gyöngyhagyma,
30g v. 2ek. liszt,
300 ml csirkehúslé.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat). A hússzeleteket tisztítsuk meg, az inakat és a zsírt szedjük le róla. Hosszában vágjuk fel őket a háromnegyed részükig, nyissuk szét és simítsuk le, amennyire lehet. A töltelékhez olvasszuk meg a vajat, és pirítsuk benne a hagymát üvegesre. A gombát tegyük bele, és még öt percig süssük. Tegyük egy tálba, és a töltelékhez való anyagokkal keverjük össze. A hússzeletekből kettőre tegyünk tölteléket, a harmadikat pedig helyezzük rájuk. A baconszalonnákat egy kés lapjával simítsuk ki, amennyire lehet. A szalonnát vágjuk szeletekre, és ezeket helyezzük rá a húsra, 2 cm-es távolságra egymástól. Takarjuk le egy darab alufóliával, és fordítsuk meg, a szalonnacsíkok két végét tűzzük össze. Fordítsuk vissza a hústekercset, és vegyük le a fóliát. Tegyük egy tepsibe, és vajjal kenjük meg. Locsoljunk bort köréje, és egy és negyedórán keresztül süssük, néha locsoljuk meg saját levével. Egyenletesre kell barnulnia. A maradék szilvát és a vörösbort forraljuk együtt, hogy a gyümölcs megpuhuljon. A hagymát sós vízben tíz percig pároljuk puhára, majd csöpögtessük le és tegyük a szilvához. A húst tegyük egy tálra, vegyük le róla a csíkokat, és alufóliával lazán borítsuk be, felszeletelés előtt 10-15 percig hagyjuk állni. A tepsiből szedjük ki a zsírt, a többihez adjunk lisztet, és 2-3 percig óvatosan forraljuk. Keverjük hozzá a húslét, forraljuk fel, és még öt percig pároljuk. Fűszerezzük ízlés szerint. A máriást öntsük rá a szilvára és a hagymára, forraljuk össze. Tálalhatjuk.