Uráli savanyúkáposzta-leves recept

Uráli savanyúkáposzta-leves recept

Hozzávalók:
60 dkg csont,
25 dkg sertéshús,
fél pohár árpagyöngy,
50 dkg savanyú káposzta,
néhány gerezd fokhagyma,
1 szál répa,
fél szál fehérrépa,
1 nagy fej hagyma,
fél pohár paradicsompüré,
1 evőkanál cukor,
2 evőkanál zsír,
só, bors,
babérlevél,
3 evőkanál tejföl,
petrezselyem,
2 - 2 és fél pohár víz.

Elkészítés:

A csontot és a húst hideg vízben főni tesszük, a húslevest leszűrjük. Az árpagyöngyöt a levesben puhára főzzük. Ha a káposztában kemény torzsarészek vannak, azt átdaráljuk. Ha a káposzta túl savanyú, hideg vízzel átöblítjük, és szűrőn lecsepegtetjük. A káposztát a zsírral, a cukorral, a paradicsompüré egy részével és a húsleves mintegy ötödével együtt erős tűzön felforraljuk. Ha felforrt, lassú tűzön, a káposztát időnként meg-megkevergetve pároljuk. A répát, a fehérrépát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, zsírban pároljuk, hozzáadjuk a maradék paradicsompürét. 10-15 perccel a párolás befejezése előtt a káposztához adjuk. A megpárolt zöldségeket a forró húslevesbe tesszük, és még 20-30 percet főzzük. A megfőtt árpagyöngyöt 10-15 perccel a leves elkészülte előtt adjuk hozzá. A levest reszelt fokhagymával, sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Tálaláskor a levesbe tesszük a főtt húst, tejföllel, petrezselyemmel (esetleg kaporral) ízesítjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók