Párolt vörös káposzta 2. recept

Recept elkészítése:

Párolt vörös káposzta 2. recept

Hozzávalók:
60 dkg vöröskáposzta,
2 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
só, köménymag,
1 evőkanál ecet,
1 evőkanál cukor.

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit lefejtjük, a torzsáját kivágjuk, majd megmossuk. Késsel vékonyra szeleteljük és megsózzuk. Egy edénybe olajat teszünk és 2 perc alatt 500 W-on melegítjük. A hagymát megtisztítjuk, igen apróra kockázzuk és 2 percig 500 W-on pároljuk. A sütőből kivéve a káposztával összekeverjük, egy pici vizet öntünk rá, megcukrozzuk, ecettel ízesítjük, majd meghintjük köménymaggal. Lefedve 22 percig 500 W-on pároljuk. Húsfélékhez, bármilyen körettel, esetleg sajtos, tejfölös öntettel önállóan is tálalhatjuk.

Receptek kategória: