Káposztás-sonkás pizza-töltelék recept

Recept elkészítése:

Káposztás-sonkás pizza-töltelék recept

Hozzávalók:
50 dkg fejes káposzta,
20 dkg főtt sonka vagy tarja,
3 evőkanál olaj,
1 dl tejföl,
mokkáskanálnyi csombor,
só és törött fekete bors, ízlés szerint,
10 dkg reszelt füstölt sajt.

Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk, és lereszeljük, vagy nagyon vékony metéltre vágjuk. Megsózzuk, néhány perces állás után kinyomkodjuk, majd meghintjük a fűszerekkel, és saját levében fedő alatt puhára pároljuk. A sonkát nagyon vékony csíkokra vagdaljuk, és hozzáadjuk a puha káposztához. Fedő alatt pároljuk egy percig, majd a fedőt levéve megpirítjuk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tejfölt, és a félig sült pizzára kenjük. Megszórjuk a reszelt sajttal, és forró sütőben készre sütjük.

Elkészítés ideje: 35 perc

Receptek kategória: