Káposztás lángos másképpen recept

Recept elkészítése:

Káposztás lángos másképpen recept

Hozzávalók 12-14 db-hoz:
40 dkg finomliszt,
2 db közepes nagyságú főtt burgonya,
30 dkg édes fejes káposzta,
3 dkg friss élesztő,
1 evőkanál cukor,
1-1 1/2 dl tej,
4 evőkanál olaj,
1 tojás sárgája,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors; olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A megtisztított káposztát lereszeljük, és forró olajon gyorsan megpirítjuk, majd kevés cukorral, borssal és sóval ízesítjük. Hagyjuk, hogy a massza langyosra hűljön. Közben félliteres bögrébe 1/2 dl langyos tejet öntünk, belekeverünk félkanálnyi cukrot és a szétmorzsolt élesztőt. Langyos helyen addig hagyjuk állni, amíg a bögre tetejére az élesztő felfut. Az áttört, főtt burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a pirított káposztával és a tojássárgával, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt is. Annyi langyos tejet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény tészta legyen belőle. Jól kidolgozzuk (ez a konyhai robotgéppel könnyen és gyorsan megtehető), majd cipót formálva belőle, lisztezett, nagy tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután letakarjuk egy tiszta konyharuhával. Duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szakítunk ki belőle. Olajos kézzel széthúzogatjuk, ezután bő, forró olajban szép pirosra sütjük.

Receptek kategória: