Édes káposzta székely módra recept

Édes káposzta székely módra recept

Hozzávalók:
60-70 dkg csontos sertéshús,
2 ek. zsír,
3 közepes fej vöröshagyma,
1 nagy ek. liszt,
pirospaprika,
1 közepes fej édes káposzta,
só, bors, borsikafű,
1 csokor kapor,
1 csokor petrezselyem,
tejföl.

Elkészítés:

A feldarabolt húst a zsíron fehéredésig sütjük, majd egy másik lábosba átszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a hagymát. A liszttel megszórjuk, és kevergetve egy-két percig sütjük. Pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vízzel felengedjük. A húst visszatesszük, és a vékonyan felszeletelt édes káposztával összekeverjük. Sózzuk, belerakjuk a fűszereket, (apróra vágva a zöldeket), és lefedve puhára főzzük. Ha kell, közben még egy kevés vizet öntünk alá. Megtejfölözve tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók