Boros káposztával töltött liba recept

Recept elkészítése:

Boros káposztával töltött liba recept

Hozzávalók:
1 pecsenyeliba,
25 dkg savanyú káposzta,
2 savanykás alma,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál nyers rizs,
1/2 dl vörösbor,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

A savanyú káposztát apróra vágom. Hozzáteszem a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát, a nyers, megmosott rizst, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sót, a majoránnát, a köménymagot. Jól összekeverem, majd a tisztított és belülről besózott liba hasába tömöm. Ezután a szárnyast fejjel lefelé fordítom, és beletöltöm a vörösbort. Néhány perc alatt a bor a tölteléken keresztül a liba belsejébe szivárog. Ez után a liba nyílását összevarrom, hogy egy csepp lé se folyjon ki belőle. Nagyon sűrűn bevagdosom a bőrét, besózom, és nagy tepsibe fektetem. Aláöntök 2 pohár vizet és lefedem. Előmelegített, forró sütőbe tolom, és közepes lángon legalább 2 óra hosszat párolom. Ha a hús megpuhult, a fedőt levéve mindkét oldalát pirosra sütöm. A zsíros levét leöntöm (ezt más ételhez apránként felhasználom), felszeletelem, a tölteléket, köré teszem, és vegyes köretet kínálok hozzá.

Elkészítési ideje: 150 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: