Babos káposzta recept

Recept elkészítése:

Babos káposzta recept

Hozzávalók:
20 dkg száraz bab,
50 dkg savanyú káposzta,
0,5 l füstölt hús leve (vagy 0,5 l víz, 1 húsleveskocka és 1 mokkáskanál füstízű só),
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál pirospaprika,
ízlés szerint őrölt fekete bors.

Elkészítés:

Az átválogatott és megmosott babot előző este hideg vízbe áztatom, majd az étel készítése előtt leszűröm, és a füstölthúslében puhára főzöm. (Legjobb kuktában főzni, mert így negyedannyi idő alatt elkészül.) Közben az olajban üvegesre párolom a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evőkanál vizet. Az apróra vágott savanyú káposztát is rádobva, fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom, és a már megfőtt babhoz keverem. Megborsozom, és a tejföllel besűrítem. Felforralom és tetszés szerinti feltéttel kínálom. (Nagyon finom egy szelet füstölt, főtt tarjával a tetején.)

Elkészítés ideje: 90 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: