Narancsos fonott kalács recept

Recept elkészítése:

 Narancsos fonott kalács recept

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
12 dkg vaj,
12 dkg cukor,
3 tojás,
1 dkg élesztő,
fél csomag sütőpor,
3 dl tej,
kevés só,
ízlés szerint cukrozott narancshéj.

Elkészítés:

      Az élesztőt a langyos, cukrozott tejjel, 1 evőkanál liszttel elkeverjük, majd meleg helyen 15-20 percig kelesztjük. Egy tálba szitáljuk a langyos lisztet és hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a sót, a 3 tojást és a cukrozott narancshéjat. Közepes keménységű tésztához szükséges mennyiségű tej hozzáadása után a tésztát jól kidolgozzuk. Közben az olvasztott vajat ráöntjük a tésztára és beledagasztjuk. Amikor sima és hólyagos a tészta, letakarjuk és 1 órán át kelesztjük. Ez idő letelte után lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két egyenlő részre osztjuk, megsodorjuk, befonjuk, közepes méretű kivajazott tepsibe helyezzük. (Előtte a fonatokat belisztezzük, hogy ne ragadjanak össze.) Közepes erősségű sütőben 40-50 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 100perc

Receptek kategória: