Fügével töltött kalács recept
Hozzávalók (2 szív alakú tortaformához):
0,5 kg liszt,
2 dkg sütőpor,
3 dkg élesztő,
késhegynyi só,
3 evőkanál RÁMA margarin,
2 db tojás,
1 evőkanál Korona Aranybarna cukor,
10 dkg méz,
tej és víz (félkemény tésztához).
A töltelékhez:
2 csomag füge,
2 evőkanál lekvár.
Elkészítés:
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, fél órát pihentetjük, újra átgyúrjuk és ismét fél órát pihentetjük. Ezután 6 egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formázunk, melyeket, fél óráig pihentetünk. Közben elkészítjük a tölteléket: a fügét apróra vágjuk, és a lekvárral eldolgozzuk. Hat részre osztjuk. A cipókat nyújtófával kinyújtjuk, a 6 adag tölteléket a 6 kinyújtott tésztára, majd feltekerjük. A feltekert tésztákat 3 szálanként összefonjuk, majd a kimargarinozott szív alakú formába tesszük. Tojással lekenjük. 1 óra kelesztés után ismét átkenjük tojással és újabb 1 órát pihentetjük. Ezt követően 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. (Ha a teteje pirulna, sütő papírt tegyünk rá.) Sütés után azonnal kenjük le forró mézzel, és hintsük meg a vágott pirított mandulával.
Elkészítés ideje: 55perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges