Hideg aszaltszilva-leves recept

Recept elkészítése:

Hideg aszaltszilva-leves recept

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg aszalt szilva,
2 dl joghurt,
3 evőkanál búzapehely,
1-2 evőkanál méz,
fél citrom leve és egy darabka héja,
kis fahéj,
3 szem szegfűszeg,
1 mokkáskanál só.

Elkészítés:

Előkészítése: az aszalt szilvát előző este többször váltott vízben megmosom, majd annyi tiszta, hideg vízbe áztatom, amennyi jól ellepi. Másnap a levét leszűröm. A szilvát kimagozom, és vékony csíkokra vágom.
Az áztatóvizet összesen 8 dl-re kiegészítem, majd beleszórom a szegfűszeget, a citromhéjat, a fahéjat és a sót. Felforralom, 10 percig főzöm, csak ezután teszem bele a búzapelyhet és a szilvát. További ötpercnyi forralás után a levéből 1 dl-t kiveszek, ezt simára keverem a joghurttal, a citromlével és a mézzel. A keveréket beleöntöm a levesbe, és ismét felforralom. (Nem szabad édesnek lennie, inkább pikáns legyen.) Ha egészen kihűlt, befedve teszem a hűtőszekrénybe.

Receptek kategória: