Fokhagymás brokkoli leves recept

Recept elkészítése:

Fokhagymás brokkoli leves recept

Hozzávalók 4 személyre:
fél zacskó mirelit brokkoli (kb. 25 dkg),
4 evőkanál olaj,
4 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál liszt,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
2 dl kefir vagy joghurt,
2 tyúkhúsleves-kocka,
csipetnyi porcukor,
1 tojásból készített galuska (levesbetét).

Elkészítés:

A még fagyos brokkolit apró kockákra, illetve kis rózsákra vágjuk, majd a forró olajon állandóan kevergetve kissé lepirítjuk. Ha már a levét elfőtte, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, és a tűzre visszatéve felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockákat és kevés sót. A kefirben simára keverjük a lisztet, és a forrásban lévő levesbe öntjük. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Jól kiforraljuk, és a galuskát is belefőzzük. Addig főzzük, amíg a galuska mind fel nem jön a leves tetejére. Végül csipetnyi cukorral ízesítjük. Karfiollevest is lehet így készíteni.

Elkészítési ideje: kb. 30 perc.

Receptek kategória: