Dzserbai nyársonsült joghurttal recept

files/images/joghurt/joghurt.jpg
Hozzávalók

1 kg bárányhús 3 cm-es kockákra vágva,
3 kis fej hagyma vastagra karikázva,
3 ek olívaolaj,
0,5 dl mentás ecet,
1 gerezd fokhagymapép,
0,5 mk. törött bors,
késhegynyi nagyon csípős piros paprika, só,
2 dl joghurt,
1 fej saláta,
6 illatos fából készült grillpálca.

Recept elkészítése:

Öntsük a húsra az olajat, ecetet, tegyük rá a borsot, fokhagymát és hagyjuk állni 3 órát. Vizezzük meg a nyársakat, húzzuk felváltva a pálcikára a húst, hagymát. Szabad tűzön forgatva süssük puhára. Ha kész, szórjuk be a sóval, piros paprikával. Tegyük a salátaleveleket nem túl mély cseréptálba, helyezzük rá körbe a sültet. Öntsük le joghurttal. Azonnal tálaljuk.

Receptek kategória: