Bolgár uborkaleves (tarator) recept

Recept elkészítése:

Bolgár uborkaleves (tarator) recept

Hozzávalók:
8 dl (4 pohár) joghurt,
2 dl kovászosuborka-lé,
4 db kisebb kovászos uborka,
1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt,
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanálnyi bor- vagy gyümölcsecet,
ízlés szerint só, őrölt fehér bors, cukor.

Elkészítés:

A kovászos uborkát megreszelem, vagy nagyon apróra vágom. A joghurtot összekeverem az uborkalével, a nagyon finomra metélt tisztított zöldhagymával (és a zöld szárával), a tisztított, zúzott fokhagymával, az ecettel és a fűszerekkel, végül belekeverem a reszelt uborkát is. Jól lefedve hűtöm a frizsiderben, és előhűtött leveses csészékben tálalom. Nagy melegben rendkívül üdítő!

Elkészítés ideje: 10 perc

Receptek kategória: