Tandori csirke recept

Tandori csirke recept

Hozzávalók:
2 aprólék nélküli csirke,
5 hagyma,
10-12 cikkely zúzott fokhagyma,
2 dkg gyömbér,
2 kávéskanál őrölt erős pirospaprika,
1 kávéskanál kurkuma,
2 evőkanál ecet,
1 kávéskanál Garam Masala,
1 dl joghurt,
1 evőkanál tejszín,
2 evőkanál paradicsomszósz,
só,
2 evőkanál olaj.

Dísz:
1 citrom,
2 paradicsom.

Elkészítés:

      Előző esti előkészítés: Daraboljuk fel a csirkét. Vágjunk fel 4 hagymát vékony karikákra. Reszeljük le a gyömbért. Abban az edényben, amiben a csirkét főzni fogjuk keverjük össze a joghurtot, a tejszínt, a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Szórjuk meg sóval, paprikával, kurkumával, Garam Masalával és az ecettel. A csirkedarabokat sűrűn szurkáljuk meg villával és vagdossuk be a felületüket 1 cm mélyen éles késsel. Forgassuk meg a csirkedarabokat a keverékben és tegyük be a hűtőbe egy éjszakára benne állni a keverékben.
Másnapi főzés: Lefedve, magas hőfokon 20 percig időnként megkeverve főzzük meg a csirkét, az utolsó 5 percre vegyük le a fedőt. A húsdarabokat szedjük ki egy tányérra úgy, hogy a lecsurgó lét még föl lehessen használni. A csirkedarabokat süssük bő, forró olajban pirosra. A lecsöpögött főzőlevet keverjük el 2 kanál olajjal és 2 kanál paradicsomszósszal és forraljuk fel. A díszítésre szánt citromot és paradicsomot, valamint a megmaradt hagymát vágjuk fel karikákra. Tegyük a húsdarabokat egy tűzálló tálba, öntsük rá a szószt, tegyük rá a díszeket és előmelegített középmeleg sütőben 15 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 60perc

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!