Húsvéti sonka, kolbász, tojás recept

Húsvéti sonka, kolbász, tojás recept

Elkészítés:

      Sonka nélkül nincs húsvét, tartja a közmondás. Húsvétkor arról a jól megtermett és kellő fűszerezéssel, pácolással elkészített sonkáról van szó, melyet már jó előre beszereznek, és nagy gonddal készítenek elő az ünnepi lakomához. Hatalmas fazékban, hideg vízben feltesszük főni a sonkát. Hogy ne legyen túl sós, előtte áztassuk be, illetve a levét cseréljük le. A sonkát szép lassan, halk bugyborékolással addig kell főzni, míg a kiálló csontján fordítani nem tudunk egyet, s a bőrét villával könnyen át nem szúrhatjuk. Ha megfőtt, a sonkát kivesszük, és a levében megfőzzük a füstölt kolbászt és a tojásokat. A tojásoknak igen jó ízt ad a füstölt sonka leve. A húsvéti sonkafőzés a háziasszonyi tudomány egyik próbatétele. A kihűlt sonkát és kolbászt felszeleteljük, és együtt tálaljuk a negyedekre vágott tojásokkal. Körítésnek reszelt tormát vagy céklarépát adunk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók