Gazdag egytál recept

Recept elkészítése:

Gazdag egytál recept

Hozzávalók:
1 csomag gyorsrizs,
20 dkg zöldbab,
1 kisfej karfiol,
1 csomó leveszöldség,
1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bármi, tetszés szerint),
1 fej hagyma,
1 paradicsom és 1 paprika,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt,
só, bors, pirospaprika,
olaj.

Elkészítés:

      Olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, beletesszük az apró kockára vágott sovány húst, zsírjára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt takaréklángon félpuhára pároljuk. A meghámozott paradicsomot feldaraboljuk, a megmosott paprikát felkarikázzuk, mindkettőt hozzáadjuk a pörkölthöz, készre főzzük. Közben a megtisztított zöldbabot puhára pároljuk sós vízben, majd leszűrjük. A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kockára vágjuk és szintén sós vízben megfőzzük. Amikor félpuha, hozzáadjuk a megmosott, rózsáira szedett karfiolt. A zöldségeket leszűrjük, és a vizében megfőzzük a rizst. Amikor már puha, összekeverjük a megfőzött zöldségekkel, és a felét kivajazott jénaiban elsimítjuk. Rárakjuk a pörköltet a levével együtt, és betakarjuk a maradék rizzsel. A tetejét tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben átforrósítjuk. Tálaljuk.

Javaslat: akinek van, a zöldségeket párolóedényben készítse el, így a vitamintartalom nem megy veszendőbe.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: