Recept elkészítése:
Bárányfejleves recept
Hozzávalók:
1 bárányfej, nyak, tüdő és máj,
30 dkg vegyes zöldség,
1 paszternák,
1 karalábé,
10 dkg füstölt szalonna,
1 kanál zsír,
1 kanál liszt,
1 kiskanál pirospaprika,
1 kanál össze-vágott petrezselyemzöld,
só, bors (ízlés szerint).
Elkészítés:
Borsot adunk hozzá. Amikor felforrt, azonnal csökkentjük a lángot és lehabozzuk. A zöldséget megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a bárányhoz adjuk a szalonnaszelettel együtt. Addig főzzük, amíg a hús le nem válik a csontról. A főzés utolsó 10 percében hozzáadjuk a májat. Végül petrezselymes rántással berántjuk, és összeforraljuk.
A bárányfejet, nyakat és tüdőt egy nagy lábas sós vízben feltesszük, felforraljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges