Szárnyas raguleves recept

Recept elkészítése:

 Szárnyas raguleves recept

Hozzávalók:
Csirke- vagy egyéb szárnyasaprólék,
20 deka vegyes zöldség,
10 deka zöldborsó,
10 deka sampinyongomba,
6 deka zsír,
4 deka liszt,
3 deka vöröshagyma,
1 kis csomó zöldpetrezselyem,
20 deka kelvirág,
2 g törött bors,
2 deka vaj,
só.

Elkészítés:

      A szárnyasaprólékot előkészítjük a leveshez, összevágjuk. Jól megmosva kis fej hagymával feltesszük főni. Az apró, egyenletes kockákra vágott vegyes zöldséget szeletekbe vágott gombával zsíron kissé lepi-rítjuk, meghintjük finom, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és fedő alatt félig puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az aprólékhoz. Megsózzuk, törött borssal fűszerezzük és nyári idényben néhány karfiolrózsát, és spárgafejet is beleteszünk. Az egészet puhára főzzük. Ezután világos rántással - melyhez egy kis zöldpetrezselymet tettünk - berántjuk a levest. Külön főtt zöldborsót, kelvirágot is teszünk a levesbe. Utánízesítjük, és jól kiforraljuk. Vajas galuskát vagy apróra vágott, illetve szaggatott velős gombócot főzünk bele betétként.

Elkészítés ideje: 3 óra