Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel recept

Recept elkészítése:

Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel recept

Hozzávalók:
10-15 dkg szárazbab,
20 dkg savanyú káposzta,
30 dkg füstölt marhaszegy,
1 fej vöröshagyma,
só,
bors,
pirospaprika,
1-2 gerezd fokhagyma,
1-2 babérlevél,
1 kávéskanálnyi zsír,
1 evőkanál liszt.

Elkészítés:

      A babot megmossuk és előző napon beáztatjuk. Személyenként 3-3,5 dl hideg vizet számolva a jól megmosott, füstölt marhaszeggyel feltesszük főni. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a levesből, beletesszük a kimosott savanyú káposztát, és ezzel néhány percig tovább főzzük. Közben kevés zsírból, hagymából, lisztből rántást készítünk. A finomra vágott hagymát kevés zsíron megpirítjuk, kevés vizet aláöntve, teljesen elfőzzük, majd ha a zsírjára pirult, rászórjuk a lisztet, barnára pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket (a pirospaprikát legvégül), majd felöntjük vízzel és simára keverjük. Beleöntjük a levesbe, és jól legalább 5 percig kiforraljuk. A főtt marhaszegyet kockákra vágjuk, visszatesszük a levesbe, további forralás után forrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: