Kantoni rízsleves curryvel recept

Recept elkészítése:

Kantoni rízsleves curryvel recept

Hozzávalók:
2 csirkecomb vagy 1 nagyobb csirkemell,
1 közepes fej hagyma,
1 szál póréhagyma,
80-100 g zeller,
2 közepes sárgarépa,
1 babérlevél,
1 csapott ek. curry,
100 g rizs,
1 csokor snidling,
só,
őrölt fehérbors.

Elkészítés:

      A rizst megmossuk, a zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A húst 1.5 1 hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, mérsékeljük a tüzet, hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet, a curryt, kevés sót, és kb. 30 percig fedő alatt, lassú forralással mintha húslevest készítenénk főzzuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, a leveshez adjuk, és gyakorta megkevergetve további kb. 20 percig puhulásig főzzuk. A húst kivesszük a levesből, bőrét eltávolítjuk, kicsontozzuk, kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk, és visszatesszük a levesbe. Ha szükséges, utánasózzuk, őrölt borssal ízesítjük. Tetejét finomra vágott snidlinggel megszórjuk, és forrón tálaljuk. Tápláló, nagyon ízletes, könnyű; állaga meglehetősen sűrű!

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: