Húsleves recept

Húsleves recept

Hozzávalók:
Vegyesen disznó- és marhahús, csontok,
5 sárgarépa,
2 fehérrépa,
3-5 apró fej vöröshagyma,
4-6 gerezd fokhagyma,
1-2 karalábé,
15 dkg kelbimbó,
15 dkg karfiol,
1 zeller,
1-2 káposztatorzsa,
10 dkg brokkoli,
10 dkg igen apró gomba, sok vegeta,
40-50 szemesbors,
5-6 szegfűszeg,
5-6 szegfűbors,
1 szerecsendió kettévágva,
késhegynyi fehérbors,
petrezselyem,
zellerlevél,
sáfrány,
gyömbér,
szerecsendió-virág,
8-10 karika szárazkolbász,
3 leveskocka.

Elkészítés:

      A húst és a csontokat forrald pár percig, amíg már több habja nem lesz, majd mosd le és tedd fel tiszta vízben. Tedd bele a "fehér" zöldségeket (fehérrépa, karalábé, káposztatorzsa) felvágva, a petrezselymet és zeller zöldjét egészben, és tedd hozzá a fűszereket. Sok vegeta kell bele, majdnem kétszer annyi, mint gondolnád (utólag is pótolható). Kislángon, fedő alatt kell főzni, éppen csak forrjon, legalább 6 óra hosszat. A levét utána kell tölteni kb. félóránként, különben a hús és a zöldség nagyon sós lesz. Két óra fővés után tedd bele a kolbászt és kóstold meg, kell-e még vegeta. Másfél órával a befejezés előtt kóstold meg, ízesítsd, ha kell és tedd bele a sárgarépát, félóra múlva a hagymát, fokhagymát és gombát, az utolsó félórára pedig a brokkolit, kelbimbót és karfiolt. Arra ügyelni kell, hogy ezek a félórák tisztán a forrás idejét jelentik. Ha kész, félórát hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a húst és a zöldséget külön tálra, és a levest finom szűrőn leszűrjük. Cérnametéltet, vagy daragaluskát adjunk hozzá levesbetétnek.

Elkészítés ideje: 6óra

The Mountain - 3D pólók