Erőleves recept

 Erőleves recept

Hozzávalók:
20 deka sovány darált marhahús,
20 deka ritka marhacsont,
2 tojásfehérje,
30 deka vegyes zöldség,
5 deka vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 deci házilag eltett paradicsom,
1 gr egész bors,
3 gr gyömbér, só.

Elkészítés:

      A darált húst a tojás fehérjével és a paradicsommal összegyúrjuk, majd lassan hideg vízzel úgy engedjük fel, hogy személyenként 3 deci levest kapjunk.
Állandó keverés mellett felforraljuk, mert amíg fel nem forrt, könnyen odaéghet. Ugyanis a tojásfehérje lerakódik az edény fenekére, és kozmás ízt kaphat.
      Ha felforrt, a felszeletelt vegyes zöldséggel, a tűzhely lapján megpirított fél fej hagymával, 1 gerezd fokhagymával, zellerrel, a fűszerekkel ízesítjük, megsózzuk, és legalább 3 órán át egész lassan forraljuk, lehetőleg a tűzhely szélén.
      Ezek után leállítjuk, és 10 percig ülepedni hagyjuk, majd szűrőruhán átszűrjük.
Szűrés után teljesen zsírtalanítjuk. Porcelán leveses csészében tálaljuk.
Az erőlevesbe betétként nyers tojássárgáját vagy egyéb nemesebb betéteket adhatunk.

Elkészítés ideje: 4 óra

Kiemelt partnerünk