Csülkös krumplileves recept

Recept elkészítése:

 Csülkös krumplileves recept

Hozzávalók:
1 kicsi, húsos füstöletlen csülök (kb.40-50 dkg),
1/2 kg krumpli,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál piros fuszerpaprika,
1 evőkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só

Elkészítés:

     Fogyasztás előtt egy nappal készítjük el, hogy a leves tetején összegyűlt és rádermedt zsiradékot könnyen eltávolíthassuk. A csülköt lemossuk, majd egészben kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és megsózzuk, megborsozzuk. A babérlevelet is beletesszük. Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és rátesszük a megtisztított és finomra vágott hagymát meg a fokhagymát. Megfonnyasztjuk, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök levébe belekeverjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzésétől számított 45 percig főzzük.
Közben a burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A megfőtt csülköt kicsontozzuk, zsíros bőrét eltávolítjuk, és a húst vékony csíkokra vágva, visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a krumplit, és addig főzzük, amíg az is meg nem puhul. Ha kihűlt, a hűtőszekrényben jól lehűtjük.Tálalás előtt ne felejtsük el a leves tetején összegyűlt zsírt leszedni!

Elkészítés ideje: 1,5 óra

Receptek kategória: