Csirkeleves lestyánnal recept

Recept elkészítése:

Csirkeleves lestyánnal recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 80 dkg-os),
1 csokor lestyán (piacokon kapható) vagy 1 teáskanál szárított,őrölt lestyán (ez utóbbi gyógynövényboltban vásárolható),
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál olaj,
késhegynyi őrölt fehér bors,
2 szál zellerzöld,
5 dkg cérnametélt,
1 mokkáskanál pirospaprika,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom és feldarabolom. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzom és elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután visszateszem a tűzre, ráöntök egy evőkanál vizet és a húsdarabok mindkét oldalát jól átsütöm a hagymás olajon. Felöntöm másfél liter vízzel, megsózom, beleteszem a megmosott és összevagdalt zellerszárat és addig főzöm, amíg a hús megpuhul. (Ha őrölt lestyánt használok, akkor azt is a zellerrel együtt teszem a levesbe.) Ezután megszórom a nagyon finomra vágott lestyánnal és zöldpetrezselyemmel, hozzáteszem a cérnametéltet és készre főzöm.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: