Citromos csirkeleves rízzsel recept

Recept elkészítése:

Citromos csirkeleves rízzsel recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 80 dkg-os),
1 kisebb citrom,
2 dl tejföl,
1 1/2 dl rizs,
2 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál liszt,
kevés cukor,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só,
késhegynyi őrölt gyömbér.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom és kis darabokra vágom. (Minél kisebbre, annál jobb.) Erős tűz fölött a forró olajon hirtelen lepirítom, majd 2 liter vízzel felöntöm. Megsózom, megfűszerezem és felforralom. Fedő alatt, kis lángon félpuhára főzöm. Közben a citromot megmosom, sárga héját lereszelem. (Ügyelni kell arra, hogy a fehér bundája ne kerüljön az ételbe, mert az megkeseredik tőle.) Ezután éles késsel levágom a citromról a fehér részt, majd nagyon vékonyra karikázom. A citromkarikákat beleteszem a levesbe, és hozzáadom a váltott vízben átmosott és lecsöpögtetett rizst. Kis lángon további 20 percig főzöm, majd megszórom a finomra metélt petrezselyemzölddel. Ízlés szerint cukorral ízesítem, belekeverem a tejfölt és újból felforralom. Ezután befedem, a lángot pedig eloltom alatta és 10 percnyi állás után kínálom.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: