Boros csirkeleves recept

Recept elkészítése:

Boros csirkeleves recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 80 dkg-os),
2.5 dl száraz fehérbor,
1 csokor zöldhagyma,
1 citrom leve és reszelt héja,
1 kisebb zellergumó,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
ízlés szerint só és törött fehér bors,
csipetnyi cukor.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom és kis darabokra vágom. Fazékba teszem, ráöntök egy liter hideg vizet és megsózom. Félpuhára főzöm. Közben a zellert megtisztítom és almareszelőn lereszelem, a zöldhagymát vékony karikákra vágom. A félpuha csirkehúst a léből kiveszem. Kicsontozom és kis kockákra vágva az átszűrt lébe visszateszem. Ezután ízesítem a citromlével és hozzáadom a bort, a reszelt zellert és a fűszereket, majd 15 percig főzöm. Végül kevés cukorral ízesítem.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: