Bakonyi gombás csirkeleves recept

Recept elkészítése:

Bakonyi gombás csirkeleves recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 80 dkg-os),
50 dkg gomba,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só,
1 teáskanál pirospaprika.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom, kis darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát. Félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisztítom, vastag szeletekre vágom, és a félig főtt leveshez adom. Készre főzöm. Végül behabarom a liszttel simára kevert tejföllel, jól kiforralom, és a finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálalom. (Vajas galuskát is főzhetünk bele.)

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: