Almás csirkeleves recept

 Almás csirkeleves recept

Hozzávalók:
1 csirke apróléka,
1 savanykás nagy alma,
fél citrom leve,
1 dl tejföl,
1 evőkanál finomliszt,
1 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 késhegynyi törött fehér bors,
1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos)
ízlés szerint só, csipetnyi cukor

Elkészítés:

      A csirkeaprólékot megmossuk, leszárítjuk, és kis darabokra vágjuk. (A májat félretesszük,azt csak a főzés befejezése előtt fogjuk a levesbe tenni.) Fazékban felforrósítjuk az olajat, majd a húsdarabokat lepirítjuk rajta. Ezután ráöntünk bő egyliternyi vizet, és megsózzuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a borsót, majd befedjük, és puhára főzzük. Közben az almát megmossuk, kicsumázzuk (nem hámozzuk meg), és vékony szeletekre vágjuk. Azonnal beletesszük a levesbe. A citromlével kellően pikánsra ízesítjük, majd csipetnyi cukorral fűszerezzük. A májat csíkokra vágjuk, és a levesbe tesszük. Éppen csak egyet forralunk rajta, majd behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel. Végül a tárkonyt is belekeverjük, és kevergetve ismét felforraljuk.

Elkészítés ideje: 50perc

The Mountain - 3D pólók