files/images/husito-italok/rozsabole.jpg
Hozzávalók
10 dkg rózsaszirom,
12 dkg porcukor,
5 dl félédes fehérbor,
5 dl félédes vörösbor,
5 dl édes pezsgő.
Hány személyre
6
Recept elkészítése:
A frissben szedett rózsaszirmokat megtisztítjuk, levágjuk róluk a fehéres vagy sárgás részeket, majd üvegtálba tesszük és megszórjuk porcukorral. 15 - 20 perc múlva ráöntünk 5 dl fehérbort, és letakarva 1 órát hűtőszekrényben állni hagyjuk. A rózsaszirmokat szűrőkanállal kiszedjük, majd a rózsaillatú borhoz hozzáöntjük a jól lehűtött vörösbort és a pezsgőt. Gyorsan kell felszolgálni, mert a rózsaillat nem tartós. Tálaláskor minden pohárba 1-1 rózsaszirmot teszünk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges