files/images/husito-italok/mogyorofagyi.jpg
Hozzávalók
8 dkg mogyoró,
1 dkg vaj,
5 dl tej,
fél rúd vanília,
22 dkg kristálycukor,
4 tojássárgája.
Recept elkészítése:
A mogyorót sütőben megpörköljük, majd a héját konyharuhával ledörzsöljük. 6 dkg kristálycukrot sárgára pirítunk, hozzákeverjük a mogyorót, és vékonyan kivajazott tányérra öntjük. Amikor a mogyoró kihűlt, finomra őröljük vagy mozsárban megtörjük. A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és állandóan kevergetve hozzáöntjük a cukorral simára kevert tojássárgákat. Közepes tűzön felforraljuk, belekeverjük a mogyorót, és kihűtjük. Fagyigépbe vagy mélyhűtőbe tesszük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges