Töltött szendvics recept

Töltött szendvics recept

Hozzávalók:
1 hosszúkás kenyér (francia- vagy zsúrkenyér),
5 dkg juhtúró,
5 dkg vaj (vagy margarin),
5 dkg füstölt sajt,
2 evőkanál sör,
1 evőkanál tejföl,
1 kis fej lilahagyma,
2 kisebb ecetes uborka,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál mustár,
csipetnyi porcukor,
késhegynyi őrölt köménymag,
késhegynyi törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A juhtúrót keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt és a sört. Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot és a köménymagot. Addig keverjük, amíg habos, egynemű krém nem lesz belőle. Az uborkát, a sajtot és a lilahagymát egyforma, nagyon apró kockákra vagdaljuk, majd a körözöttbe belekeverjük. A kenyeret hosszában kettévágjuk, a belét kiszedjük, ezután nagyon apróra összevágjuk, és a krémhez keverjük. A két fél kivájt kenyérhéjat megtöltjük a krémmel, majd a kenyeret eredeti formájára összeállítva, alufóliába csomagoljuk. A mélyhűtőbe tesszük, és megdermesztjük. Akár dupla adagot is érdemes készíteni belőle, mert hónapokig eláll a mélyhűtőben. Elég a fogyasztás előtt fél órával elővenni. Ujjnyi vastag szeletekre felvágva tálaljuk. Kitűnő borkorcsolya vagy vacsora.

vissza a főoldalra