Tatár bifsztek recept

 Tatárbifsztek recept

Hozzávalók:
40 dkg marhabélszín,
1 tojássárgája,
1 kis fej reszelt vöröshagyma,
só, pirospaprika, törött bors,
mustár,
ketchup,
szardíniaolaj.

Elkészítés:

      A bélszínt kétszer átdaráljuk, és nagy cipóvá formázzuk. Tálra tesszük, közepébe mélyedést nyomunk és ebbe ötjök a tojássárgát. Köré rakjuk kis kupacokban a fűszereket, és kis pohárkában vagy kancsóban adjuk hozzá a szardíniaolajat (de enélkül is jó) és a ketchupot. Az asztalon a család vagy a vendégsereg előtt keverjük össze az egészet, villával alaposan kidolgozva. Akkor jó, ha erősen fűszerezett, enyhén csípős az íze. Mindig pirítóssal tálaljuk.

Elkészítés ideje: 20 perc