Szalámis tekercs recept

Szalámis tekercs recept

Hozzávalók:
12-15 dkg ferdén, nagy, de vékony szeletekre vágott csípős paprikás téliszalámi,
1 doboz krémsajt,
10-12 szem dió,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál sűrű tejföl,
3 dkg vaj,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors,
salátalevelek.

Elkészítés:

      A vajat habosra keverjük a tejföllel, a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a ledarált diót. A szalámi-szeletek héját lehúzzuk, vastagon rákenjük a diós krémet, és összecsavarjuk. Fogvájóval összetűzzük, hogy ne essen szét. Jól kifagyasztjuk, majd megmosott, megszárított salátalevélre rendezzük. Téliszalámival is készíthetjük, de akkor körözöttel töltsük meg.

vissza a főoldalra