Orosz hússaláta recept

Recept elkészítése:

Orosz hússaláta recept

Hozzávalók 8 személyre:
40 dkg sült sertéshús,
4 db csemegeuborka,
2 savanykás alma,
2 db nagyobb, héjában főtt burgonya,
10 dkg majonéz,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
só, ősölt bors,
1 kiskanál cukor,
1-1 csokor petrezselyem és friss tárkony.

Elkészítés:

      A sült sertéshúst, a csemegeuborkát, a meghámozott almát és főtt burgonyát vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük. A majonézt a tejföllel, a mustárral simára keverjük, sóval, őrölt borssal, cukorral ízesítjük, majd a zöldséges-húsos keverékre öntjük. Rászórjuk a fölaprított petrezselymet és tárkonyt, majd az egészet óvatosan átforgatjuk. Tálalás előtt néhány órára behűtjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: