Libamáj sütve recept

Recept elkészítése:

Libamáj sütve recept

Hozzávalók 8 személyre:
60 dkg libaháj,
40 dkg libamáj,
3-4 gerezd fokhagyma,
só.

Elkészítés:

      A libahájat 2x2 centiméteres kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. A tűzről levéve a töpörtyűt szűrőkanállal kiszedjük, a zsírt megsózzuk, beletesszük a libamájat, a megtisztított fokhagymagerezdeket. Lassú tűzön, lefedve kb. 20 percig sütjük, közben egyszer-kétszer megfordítjuk. A megsült libamájat a zsírból kiemelve egy megfelelő nagyságú tálba tesszük, és nehezékkel lenyomva legalább egy napra behűtjük. Vékonyan fölszeletelve tesszük tálra.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: