Fokhagymás sajtkrémmel töltött padlizsántekercs receptek

Recept elkészítése:

 Fokhagymás sajtkrémmel töltött padlizsántekercs recept

Hozzávalók:
1 padlizsán,
1 evőkanál olivaolaj,
só és frissen őrölt fekete bors,
2 evőkanál kecskekrémsajt,
6 evőkanál tejszínes krémsajt,
1 duci fokhagymagerezd,
1 evőkanálnyi apróra vágott, friss kakukkfű,
3 szem olajban eltett, aszalt paradicsom.

Elkészítés:

      A megmosott, megtörölgetett padlizsán két végét levágom és aztán hosszában elfelezem a lila sütnivalót. A két fél padlizsánból 3-3 hosszú szeletet vágok le, majd sütőpapírt fektetek egy nagy tepsire és egymás mellé ráteszem a 6 darab hosszúkás padlizsánszeletet. Az olivaolajos kenőecsettel megfestegetem a szeleteket és megsózom, megborsozom őket. Aztán mehetnek süldögélni a sütőbe úgy, hogy 15 perc után az egyik oldalukon már aranybarnára sült szeleteket megfordítom, gyorsan megsózom és megborsozom ezeket is, aztán még 10 percig továbbsütöm őket.
      Közben összekeverem a kétféle sajtkrémet a finomra összezúzott és illatos fokhagymával, majd hozzászórom az apróra vágott kakukkfüvet is. Aztán leveszek a polcról egy üvegnyi olajban eltett, aszalt paradicsomot és kihalászok belőle 3 szemet. Mindhármat félbevágom és már tekercselhetek is. A meleg, de azért égési sérlülést már nem okozó padlizsánszeleteket egyenként megkenem a fokhagymás sajtkrémmel, rájuk helyezek egy-egy darabka aszalt paradicsomot, aztán felgurígatom mindegyik megpakolt szeletet csinos kis törperoládnak. 6 tekercs lesz belőle.

Elkészítés ideje: 1,5 óra

Receptek kategória: