Citromos-fokhagymás ráksaláta recept

Recept elkészítése:

Citromos-fokhagymás ráksaláta recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej saláta,
1 citrom,
1 evőkanál mustár,
só,
őrölt fehérbors,
4-5 gerezd fokhagyma,
20 dkg garnélarák (konzerv),
2 evőkanál étolaj,
2 közepes fej lilahagyma,
1 csokor citromfű.

Elkészítés:

      A fölforrósított olajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett garnélarákokat és néhány percig együtt pirítjuk. A tűzről levéve meglocsoljuk citromlével, mustárral, majd sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a fölaprított lilahagymát és citromfüvet, majd lefedve legalább egy fél napig érleljük a hűtőben. Tálalás előtt a salátát megmossuk, néhány szép, nagy levelet félreteszünk, a többit vékony csíkokra vágjuk, és a ráksalátához keverjük. A citromos-fokhagymás ráksalátát salátaleveleken kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: