Boros kocsonya füstölt hallal recept

Recept elkészítése:

 Boros kocsonya füstölt hallal recept

Hozzávalók:
4 füstölt halfilé,
2.5 dl húsleves,
2.5 dl olaszrizling,
2 kemény tojás,
1 paradicsom,
1 citrom,
néhány borókabogyó,
szemes bors és mustármag,
1 ek. zselatin,
só,
bors,
citromlé,
kapor,
tárkonylevél,
Wocester-mártás.

Elkészítés:

      A füstölt halfilé bőrét lehúzzuk. Fazékban felmelegítjük a levest a szemes borssal, mustármaggal és a borókabogyóval. Elkeverjük benne a zselatint, majd ha felolvadt, a tűzről lehúzzuk és felöntjük a borral. Két-három kanálnyi lét öntünk minden tányérba, majd ha megszilárdult, ráfektetjük a füstölt halat. Körülrakjuk a lehéjazott, felszeletelt paradicsommal és az ugyancsak karikákra vágott kemény tojással, valamint a citromkarikákkal. Néhány kaporággal és tárkonylevéllel díszítjük, majd ráöntjük a maradék levest a szemes fűszerekkel együtt. Hűtőszekrényben két órát állni hagyjuk.

Receptek kategória: