Aszalt szilvás finom falatok recept

Recept elkészítése:

Aszalt szilvás finom falatok recept

Hozzávalók 8 személyre:
40 dkg aszalt szilva, mag nélkül,
20 dkg tejszínes krémsajt,
1 kiskanál reszelt citromhéj,
4 evőkanál tejszín,
4 kifli.

Elkészítés:

      Az aszalt szilva felét egy éjszakára langyos vízbe áztatjuk. A megpuhult szilvákat lecsöpögtetjük a másik felét finomra, daráljuk. Hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot, a tejszínt, reszelt citromhéjjal ízesítjük, és simára keverjük. A kifliket fölkarikázzuk, és az aszalt szilvás krémsajttal vastagon megkenjük, a tetejére pedig egy-egy puha aszalt szilvát tűzünk fogpiszkálóval. Tálra téve máris kínálhatjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: