Törpeharcsa Petya módra recept

 Törpeharcsa Petya módra recept

Hozzávalók:
Egy tepsinyi törpeharcsa, ez egy átlagos holtág esetén kb. 30-50 db,
ízlés szerint vegeta,
ízlés szerint sült halhoz való fűszerkeverék,
4-5 fej nagyobb vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
étolaj vagy zsír.

Elkészítés:

      A törpeharcsát 40-50 fok meleg, 1-2 evőkanál sót és 1 deci ecetet tartalmazó vízben hagyjuk állni 5 percig. Ettől egyrészt elpusztul pillanatok alatt, másrészt a nyálkaréteg lemoshatóvá válik. Pucolás után kevés zsíradékot tegyünk a tepsibe. Sorba pakoljuk bele a vegetával és a fűszerkeverékkel alaposan meghintett halakat. Só külön nem szükséges! A halak közé szórjuk be a kis karikákra darabolt fokhagymát, majd a halakat fedjük le a karikára vágott vöröshagyma szeletekkel. Addig süssük előmelegített közép meleg sütőben, amíg a hagyma finomra sül.

Elkészítés ideje: 70perc

The Mountain - 3D pólók