Tonhal sajttal és gombával recept
Hozzávalók:
50 dkg tonhal,
2 g törött bors,
5 dkg liszt,
8 dkg vaj,
5 dkg vöröshagyma,
20 dkg gomba,
1 gerezd fokhagyma,
1/2 csomó zöldpetrezselyem,
2 dkg paradicsompüré,
12 dkg reszelt sajt,
só.
Elkészítés:
A tonhalszeleteket megsózzuk, enyhén megborsozzuk, majd lisztbe mártva mindkét oldalát elôsütjük. Tűzálló tálat kivajazunk, benne a tonhalszeleteket egymás mellé fektetjük. Vajat hevítünk, beletesszük a finomra megvágott vöröshagymát, amikor a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a szeletelt gombát és megpirítjuk. Sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, majd kevés paradicsompürét hozzátéve kevés ideig tovább pirítjuk. Az így elkészített ragut a halszeletekre halmozzuk, meghintjük reszelt sajttal és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Mérsékelt hôfokú sütőben szép pirosra sütjük. Ketchupos rizzsel tálaljuk.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges