Töltött ponty recept

Recept elkészítése:

 Töltött ponty recept

Hozzávalók:
1 nagy, konyhakész ponty,
500 g sügérfilé,
100 ml tejszín,
50 g pisztácia,
2 tojás,
125 ml pernod,
só, őrölt bors,
alufólia.

Elkészítés:

      Mossuk le hideg vízzel a halat, itassuk le róla a vizet, majd válasszuk el egy kis, hegyes késsel a husát a bőrétől, anélkül, hogy a bőrét megsértenénk. A műveletet a hasánál kezdjük, és a háta felé haladjunk, a másik oldalán úgyszintén. A hal így két részre oszlik: az egyik része a fej a bőrrel, másik pedig a húsa a szálkákkal. Gondosan tisztítsuk meg a hal húsát a szálkáktól, majd daráljuk le. Mossuk le hideg vízzel a sügért, majd vagdaljuk apróra. Keverjük össze a pontyot, a sügért, a tejszínt, a pisztáciát, a tojást és a pernod-t, majd fűszerezzük sóval, borssal. Töltsük a halkrémet a ponty bőrébe. Csavarjuk a halat dupla alufóliába, tegyük vízfürdőbe, és főzzük 90 fokon másfél órát. Melegen főételként, hidegen előételnek kínáljuk.

Elkészítés ideje: 2,5 óra

Receptek kategória: