Szent Péter hal recept
Hozzávalók:
4 db Szent Péter hal
100 g vöröshagyma
borsikafű
só
olívaolaj.
Hagymás paradicsomsalátához:
50 g vöröshagyma
250 g paradicsom
1 csomag petrezselyemzöld
borecet
30 g méz
só
őrölt bors
olívaolaj
50 g olíva bogyó
"pita" - közel keleti lángos.
Elkészítés:
A megtisztított Szent Péter halat külső felületén sűrűn bevagdaljuk, beirdaljuk, sózzuk, borsikafűvel meghintjük, és bő olajban élére állítva ress, ropogósra sütjük. Karikára vágott vöröshagymával, töltött olajbogyóval, hagymás paradicsomsalátával, olíva olajjal meglocsolva, friss pitával kitűnő.
Hagymás paradicsomsaláta:
A paradicsomot leszeleteljük. Kevés hideg vízhez tesszük a fűszerezett, finomra vágott petrezselymet, vöröshagymát, mézet, borecetet. Egy intenzíven ízesített salátalevet kell készíteni. A leszeletelt paradicsomra tesszük a saláta ecetet. Megszórjuk olajbogyóval és meglocsoljuk olíva olajjal. A salátát jól lehűtve tálaljuk.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges