Szakállasi törpeharcsapaprikás recept

 Szakállasi törpeharcsapaprikás recept

Hozzávalók:
20-25 db mérétes törpeharcsa,
1 liter szegfűgomba,
2 doboz tejföl,
1 dl olaj,
két fej vöröshagyma,
egy gerezd fokhagyma,
kanálnyi liszt,
1 liter szekszárdi kékfrankos,
só,
bors,
őrölt erős és édes paprika.

Elkészítés:

      A törpeharcsákat bontás-tisztítás után alaposan sózzuk, egy órán át állni hagyjuk. Bográcsban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, egészen aranysárgára kell hevíteni. Belezúzzuk a gerezd fokhagymát, beleszórjuk a kanálnyi édes paprikát, majd gyorsan feleresztjük 2 dl vörösborral. Beletesszük a gombát és fedő alatt pároljuk 30 percig. A törpeharcsákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd beletesszük a lébe. Fedő alatt puhára pároljuk az ételt. Közben a tejfelt simára kavarjuk a liszttel, felengedjük az étel levével, és óvatos kevergetés közben a bográcsba öntjük a tejfeles habarást. Tovább pároljuk az ételt, amíg sűrű szaftot nem kapunk. Tábori körülmények között is el lehet készíteni, de otthon köretnek apróra szaggatott galuskával tálaljuk.

Elkészítés ideje: 80perc

The Mountain - 3D pólók