Szakállasi csukapörkölt recept
Hozzávalók:
3 db félkilós csuka (a szakállasi Holt-Tiszából),
15 dkg füstölt szalonna,
3 fej hagyma,
őrölt paprika, édes és csípős,
3 gerezd fokhagyma,
1 liter Szekszárdi Cabernet vagy Pinot Noir,
4 adag túrós csusza.
Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát bográcsban kiolvasztjuk, a félpőre vágott hagymát a zsírban üvegesre hevítjük. Egy deci vörösborral tovább fonnyasztjuk, belehintjük a kanálnyi édes őrölt paprikát. A tisztított csukákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, belehelyezzük a bográcsba, fedő alatt pároljuk, néha megriszáljuk a bográcsot, oda ne kapjon a hal, a párolgást vörösborral pótoljuk (a bográcsban is). Közepes bükkfalángon kb. 45 perc alatt kész a pörkölt, az utolsó 5 percben ráhintjük az erős paprikát. Túrós csuszával és a maradék vörösborral tálaljuk. Csusza nélkül is teljes értékű étel.
Elkészítés ideje: 70perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges