Spanyol pisztráng recept
Hozzávalók:
4 db pisztráng,
15 dkg gépspnka,
5 dkg vaj,
5 dkg finomliszt,
0,5 dl étolaj,
1 csomag petrezselyemzöld,
ízlés szerint só,
fokhagyma,
1 db citrom.
Elkészítés:
A megtisztított pisztrángok gerinccsontját kivesszük. A sonkát szeleteljük, s egy részét pisztrang hasüregébe helyezzük. A halat sózzuk, majd lisztbe forgatjuk ás forró olajban, mindkét oldalát megsütjük. A maradék sonkából ragut készítünk: a sonkát vékony csíkokra vágva vajon megpirítjuk. Ízesítjük zúzott fokhagymával és vágott petrezselyemmel. Forrón tálaljuk. A tálra egy-egy pisztrángot teszünk, ráhalmozunk a raguból. Ne feledjük a citromkarikákat! Köretnek főtt burgonya vagy főtt zöldségféle illik.
Elkészítés ideje: 55perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges